W tym roku szkolnym, obiady do naszej szkoły dostarcza firma cateringowa “STUDIO SMAKU”
https://www.facebook.com/studiosmakupiaseczno/
Koszt jednego obiadu dwudaniowego to 7 zł. (dotacja gminna wynosi 5 zł)
Wszystkie zasady korzystania z obiadów w szkole zostały zawarte w regulaminie.
W celu zapisu dziecka na obiady należy dostarczyć deklarację korzystania z obiadów.
Deklaracja-korzystania-z-wyżywienia-ZSP-Bartniki.pdf
REGULAMIN KORZYSTANIA Z OBIADÓW I STOŁÓWKI SZKOLNEJ
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przywożonych przez firmę cateringową dla uczniów, nauczycieli i pracowników szkoły.
- Obiady wydawane są dla:
- uczniów wnoszących opłaty indywidualne
- dla dzieci, których dożywianie dofinansowuje GOPS
- dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
- Wpłata za wyżywienie dokonywana jest z dołu za cały miesiąc w terminie do 10 dnia kolejnego miesiąca na rachunek Gminy Puszcza Mariańska: Bank Spółdzielczy w Skierniewicach o/Puszcza Mariańska nr: 05 9297 0005 0300 0781 2030 0266
tytułem: wpłata za wyżywienie/imię i nazwisko dziecka/ ZSP Bartniki/ za miesiąc
- Co miesiąc rodzic każdego ucznia zapisanego na obiady będzie otrzymywał informację od nauczyciela prowadzącego posiłki przez e-dziennik o kwocie jaką należy przelać na konto gminy.
- Zapisu i rezygnacji korzystania z posiłków dokonuje rodzic lub prawny opiekun
u p. A. Czarneckiej osobiście lub wysyłając wiadomość przez e-dziennik.
- Posiłki dla klas III-VIII wydawane są w godzinach:
od 10:35 – 10:55
od 13:30 – 13:40
- Uczniowie klas I-II są przyprowadzani na stołówkę przez panią wydającą posiłki o następujących godzinach:
Zmiana poranna ( lekcje w godz. 8:00 – 12:40) – obiad o godz. 10:00
Zmiana popołudniowa ( lekcje po godz. 9:50) – obiad o godz. 13:00
- W przypadku nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt najpóźniej tego samego dnia do godziny 7:30 osobiście lub telefonicznie w formie sms-a na numer 518 487 232 ( w treści wiadomości należy podać godność dziecka oraz termin nieobecności).
- W przypadku jakichkolwiek trudności proszę komunikować się
z p. A. Czarnecką przez e-dziennik.
REGUŁY ZACHOWANIA PODCZAS PRZERW OBIADOWYCH Z UWZGLĘDNIENIEM WEWNĘTRZNYCH PROCEDUR BEZPIECZEŃSTWA W STANIE ZAGROŻENIA EPIDEMICZNEGO.
- Podczas wydawania obiadów na stołówce, mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
- Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu z zachowaniem dystansu społecznego.
- Przed wejściem do stołówki uczeń zobowiązany jest do zdezynfekowania rąk.
- Podczas spożywania obiadu należy zająć ustalone wcześniej miejsce. Każdy uczeń może siadać przy jednym stoliku tylko z uczniem z tej samej klasy.
- Wszyscy korzystający ze stołówki powinni dbać o ład i porządek.
- Niezwłocznie po posiłku należy ustąpić miejsca innym, po czym samodzielnie odnieść brudne naczynia do okienka.
- Należy przestrzegać poleceń wydawanych przez osoby dyżurujące.
- Stoliki i poręcze krzesełek każdorazowo przed podaniem posiłku i po posiłku będą dezynfekowane.
- Posiłki będą serwowane w postaci gotowych porcji.
- Wydawanie posiłków odbywa się przez jedną wyznaczoną osobę.
- Posiłki będą wydawane w wyznaczonych grupach, godzinach i stolikach.